ייבוש מצע סומסום יכול להתבצע באמצעות שיטות שונות לייבוש רטיבות מתחת לריצוף. במקום לשפץ את הבית ולבזבז הרבה זמן וכסף, פונים לחברה מקצועית כמו Smart plumbers שמסייעת בפתרון נקודתי, תוך מינימום נזקים ומקסימום אחריות.
בעבר, הפתרון הנפוץ ביותר היה הרמת הרצפות והוצאת מצע הסומסום. לאחר מכן היו מביאים מצע חדש ומרצפים מחדש, אולם גם לאחר זה הבעיה הייתה חוזרת על עצמה ולא באמת נפתרת. לאחר ההבנה שיש צורך באלטרנטיבה יעילה, נוחה ופשוטה יותר, פותחו שיטות שמתמקדות בייבוש מצע סומסום, כך שאין צורך בפירוק, הרכבה מחדש וכל מה שנלווה לזה.
שמים קץ לרטיבות – ייבוש מצע סומסום
כפי שכבר ציינו, פעם הייתה קונסטלציית שיפוץ שלמה שנועדה לטפל ברטיבות. התהליך הזה היה יקר, מסיבי ולא יעיל בכמה היבטים. ראשית, המחיר שנקבע בתחילת השיפוץ לא תמיד היה המחיר שנדרש בסוף על ידי בעל המקצוע. כמו כן, כאשר משפצים את הבית אין באמת תנאי מחיה הולמים, והדיירים צריכים למצוא מקום אחר לשהות בו באופן זמני. יותר מכל, השיפוץ לא היווה פתרון שמטפל בבעיית הרטיבות מיסודה, זאת משום שגם כשמחליפים שכבת סומסום אחת באחרת, הרטיבות עדיין כלואה בתשתיות המבנה שמתחת אליה.
ייבוש תת רצפתי – כיצד עושים זאת?
פעולת ייבוש הרטיבות מתחת לריצוף מתבצעת תוך מילוי אחר ארבעה שלבים מרכזיים:
- בדיקה מדגמית – בדיקת המעבדה מציגה האם יש צורך בפעולת ייבוש. קודחים חורים בקוטר של 40 מ”מ מתחת למקומות נסתרים באזורים שונים ברחבי הבית, כמו למשל מתחת לספות או לארונות. לאחר שמוצאים דגימה של סומסום, דוגמים אותו במעבדה ובוחנים את אחוזי הלחות הקיימים בו. אם נמצא כי יש מעל ל – 3 אחוזים של לחות בסומסום, יש צורך בפעולת ייבוש.
- תכנון תהליך ייבוש הרצפות – על פי ממצאי הבדיקה יכולים להבין מה היקף השטח שצריך לייבש (במטרים). ממצאי הבדיקה משקפים באילו אזורים בבית יש רטיבות כלואה ואיפה, ומה הזמן המשוער שייקח לייבש אותם. תכנון התהליך מאפשר לדיירים בבית להמשיך את שגרת חייהם, תוך הצגת מספר אפשרויות לייבוש הריצוף.
- ביצוע פעולת הייבוש – לאחר תכנון תהליך הייבוש ובחירה בשיטה הרצויה, מחברים מכשירי ייבוש תת רצפתי דרך הפתחים שנקוו בשלב הראשון של הבדיקה.
- בדיקת מעבדה בסיום התהליך – הבדיקה הכרחית לשם אחריות על העבודה בכפוף לתקן הישראלי. לוקחים דגימה נוספת, דרך אותם פתחים שנקוו בקידוח הראשון, ודוגמים אותם במעבדה. חוזרים על פעולת הבדיקה המדגמית, וכך בודקים האם אחוזי הלחות בסומסום אינם חוצים את המוסכם בתקן, כלומר לא עולים על 3 אחוזים. במידה וזה אכן כך, מנפיקים דו”ח אחוזי לחות והצהרת תקינות וסיום עבודה, ואז ניתן לנתק את מכשירי הייבוש. אם נמצא כי הסומסום עדיין לח, ממשיכים בעבודות הייבוש עד לפתרון.
מדוע ייבוש מצע סומסום הכרחי?
ישנם שני היבטים מרכזיים שבגינם חשוב לבצע ייבוש מצע סומסום:
- מניעת נזקים במבנה – כאשר יש רטיבות מתחת לריצוף, נגרם הרס רב לקונסטרוקציית הברזל. כמו כן, מצטברת קורוזיה בתשתיות המבנה, והן בתגובה נחלשות. אותם מים שכלואים ברצפות יכולים לחדור אט – אט גם לקירות, וכך לבוא במגע עם ארונות מטבח, לגרום לריקבון שלהם ולהסב נזק לחפצים יקרים ערך שמאוחסנים בהם.